Doorbraakbloedingen voorkomen

Wil je doorbraakbloedingen voorkomen? Tja, wie wil dat eigenlijk niet, wij leggen uit wat je kunt doen tegen doorbraakbloedingen.

Doorbraakbloedingen, ook wel spotting genoemd, zijn erg vervelend. Vooral omdat je nooit weet wanneer het komt. Eigenlijk wil iedereen doorbraakbloedingen voorkomen, maar hoe doe je dat eigenlijk?

De bloedingen zijn erg vervelend dus het voorkomen ervan is vaak gewenst.

Doorbraakbloedingen voorkomen door stoppen pil

De eerste optie is het stoppen met de pil. Iets wat veel vrouwen ook niet zo fijn vinden, maar het is een optie. Door tenminste drie maanden of langer de pil niet te slikken kun je doorbraakbloedingen voorkomen. Zorg wel dat je een ander voorbehoedsmiddel gebruikt tijdens het stoppen met de pil.

Heb je na drie maanden stoppen nog steeds last van doorbraakbloedingen? Dat is erg vervelend.

Overstappen op andere pil

Een tweede optie is het overstappen op een andere pil om doorbraakbloedingen te voorkomen. Je zult niet de eerste vrouw zijn die doorbraakbloedingen voorkomt door het gebruik van een andere pil. Bij sommige vrouwen helpt het overstappen op een andere pil. Je kunt hiermee spotting voorkomen.

 

Wil je overstappen op een andere pil? Vraag daarvoor advies van je apotheek of huisarts. Zij kunnen je adviseren voor een andere pil.

Je kunt bijvoorbeeld vragen naar een pil met een gelijke hoeveelheid hormonen. Andere optie is om te vragen naar een pil met mindere hoeveelheid hormonen. Je huisarts of apotheek geeft je hierin waarschijnlijk het beste advies. Mocht dat niet werken, dan is een laatste optie nog om een zwaardere pil te proberen. Doe dit allemaal niet zelfstandig, maar vraag je huisarts of apotheker om advies.

Doorslikken pil en doorbraakbloedingen

Het is een bekend verschijnsel dat het doorslikken van de pil doorbraakbloedingen kan veroorzaken. Slik jij de pil ook langer dan 3 weken door? En heb je last van spotting? Het is dan aan te raden om te stoppen met de strip.

Je lichaam geeft met de doorbraakbloeding aan dat het tijd is om ongesteld te worden. Over het algemeen wordt er in dit soort vallen geadviseerd om naar je lichaam te luisteren. Dat houd in dat je stopt met de strip.

 

Slik je de pil niet door?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de pil niet doorslikt. Het is dan aan te raden om de strip af te maken. Anders is de pil mogelijk niet meer betrouwbaar.

Of je pil nog betrouwbaar is lees je in de bijsluiter van de pil. Daar staat alles exact uitgelegd. Wees hiermee uiterst voorzichtig. Lees je in de bijsluiter een ander advies? Houd dan de bijsluiter aan. Ga bij twijfel altijd naar je huisarts of apotheker voor een goed advies. Als je last hebt van doorbraakbloedingen blijft de pil wel in werking.

Verder kun je het helaas niet voorkomen. Het belangrijkste blijft: ga bij twijfel naar de huisarts of apotheker.

Andere oorzaken van doorbraakbloedingen

De pil is niet de enige oorzaak van doorbraakbloedingen. Het is dan ook niet de enige wijze waarop doorbraakbloedingen voorkomen kunnen worden.

Op onze doorbraakbloedingen oorzaken pagina vind je nog veel meer oorzaken. Niet voor alle oorzaken zijn maatregelen te nemen. Lees de oorzaken pagina goed door en je zult begrijpen waarom.